Начало / Услуги

Услуги

Кореново лечение

Кореново лечение (ендодонтия)

Извършва се при проблеми с нерва на зъбите или при болки в умъртвени зъби. За да спрат болките и да се избавите от възпалението е необходимо да се проведе най-правилно кореновото лечение. Ние използваме съвременни принципи, материали и технологии за провеждане на високо ефективно и качествено кореново лечение. Това включва няколко много важни стъпки:

 1. Изолация на зъбчето с кофердам и работа под микроскоп.
 2. Намиране на началото на каналите;
 3. Стигане до края на каналите и разширяването им със специални инструменти;
 4. Промивка със специални разтвори в точно определена последователност;
 5. Триизмерно запълване на каналите със специални материали;
 6. Резултатите се проследяват с рентгенови снимки.

Правилно проведеното кореново лечение облекчава болките, справя се с възпалението и предпазва от бъдещи проблеми и увреждания на тялото в над 96% от случаите.

лечение на кариес

Пломби (лечение на кариес)

Разрушаване на зъбите в резултат на кариес е сред най-честите проблеми, засягащи хората. Ненаременно лекуваните кариеси водят до сериозно увреждане на зъба, което може да доведе до неговото умъртвяване или вадене. Навреме лекуваният кариес и добре направената пломба осигурява дълъг живот и функция на зъбчето. Защо ние правим хубави пломби?

 1. Наподобяват естествените зъби по форма и цвят.
 2. Възстановяват функцията на зъба, като се контактуват по правилния начин със срещуположните зъби.
 3. Изолация с кофердам
 4. Работа само с висококачествени материали.
 5. Стриктно спазване на правилата за работа с материалите.
Протезиране (коронки, мостове, фасети, протези)

Протезиране (коронки, мостове, фасети, протези)

Имате ли силно разрушени или липсващи зъби? Това нарушава много храненето, а понякога естетиката, говора и самочувствието. Със сигурност оказва негативно влияние върху цялото тяло - храносмилателната система, стойката, води до болки в различни части на тялото и др. Възстановяването на зъбите, говора, естетиката и самочувствието може да стане с помощта на подходящи конструкции - фасети, коронки, мостове, протези. Чрез подходящите методи, възстановителни материали и добрия екип зъболекар-зъботехник постигаме високите резултати, на които се радват нашите пациенти!

Постурология

Постурология (анализ на стойката)

Страдате ли от болки в шията, гърба, кръста, коленете или главоболие? Имате ли болки или щракане в долночелюстните стави и дъвкателните мускули? Забелязвате ли липса на симетрия или изкривяване на тялото ви? А знаете ли, че често причината за това може да е свързана със зъбите и захапката Ви?

Постуролгичният анализ е насочен към пациенти, които имат:

 • Проблеми с очите – носят очила; имат нужда от очила, но не могат да свикнат с тях; носят бифокални очила;
 • Болки във врата и раменния пояс.
 • Болки в гърба и кръста.
 • Проблеми с долно-челюстната става – пукане, щракане, болки, прескачане.
 • Проблеми със зъбите и захапката – липсващи един или няколко зъби, силно изтрити зъби.
 • Преди ортодонтско лечение
 • Болки в колената и стъпалата. Не могат да стоят дълго време изправени.

Постурологичният анализ е вид изследване на стойката на човека. Той е напълно безболезнен. Наблюдаваме и анализираме различните части на тялото Ви гледани отпред, в гръб, лявата и дясната страни. Също така ще изследваме различни рефлекси и как тялото Ви реагира при определени, специфични движения. По това се разбира в коя област на тялото Ви е източникът на проблема и кои мускули са напрегнати повече. NB! Въз основа на първичния преглед ще определим лечебния план. Той често включва упражнения, които е важно да изпълнявате редовно, за да има ефект лечението.

Лечение на гингивит

Лечение на гингивит (начално възпаление на венците)

Страдате ли от зачервени и подути венци? Имате ли кървене от венците? Знаете ли, че над 90% от хората имат възпалени венци (гингивит), но не се лекуват и не подозират какви са последиците (оголване и разклащане на зъбите) от ненавременното лечение? С нашия пакет за лечение на гингивит можем да ви помогнем да се избавите от кървенето и възпалението!

Прави се обективно определяне на състоянието на венците с помощта на индекси – за наличие на зъбна плака и за кървене на венците. След това зъбите се почистват от зъбна плака и зъбен камък. Дават се инструкции за поддържане на устната хигиена и насоки за постигането й (каква е правилната техника за миене на зъбите, каква четка и паста да използвате, работа с интердентални четки и конци).

пародонтит

Лечение на пародонтит (напреднало възпаление на венците)

Страдате ли от зачервени и подути венци? Имате ли кървене от венците? Имате ли оголени корени на зъбите? Страдате ли от разклащане или преместване на зъбите? Усещате ли лош дъх в устата си? Знаете ли, че повечето хора на възраст над 50г. имат възпалени венците и костта около зъбите (пародонтит, известно в миналото като пародонтоза). Пародонтитът може да доведе до разклащане и загуба на зъбите! С нашия пакет за лечение на пародонтит можем да ви помогнем да се избавите от кървенето и възпалението и са запазите зъбите в устата си за по-дълго време! Лечението на пародонтита преминава в две фази – начална (инициална) и поддържаща. Инициалната фаза е на интензивно лечение и обучение за поддържане на орална хигиена. Тя е в рамките на 1-2 месеца. След това поддържаме венците здрави 2-4 пъти годишно.

Хирургично лечение

Хирургично лечение

Ваденто на зъби определено не е предпочитаното средство за лечение за нас. Все пак, когато се налага, се стараем да стане по най-добрия за Вас начин - безболезнено, атравматично и бързо. За щастие в повечето случаи това е възможно. Извършваме и някои малки хирургични интервенции когато се налага да се удължи коронката на зъба или да се почистят по-добре венците.

Имплантология

Имплантология

Имате липсващи зъби, но не искате да слагате мост. Поставянето на зъбен имплант е много добро решение, за да възстановят липсващи зъби и да се запазят съседните от изпиляване. Понякога те са предпочитаното решение при повече от един липсващи зъби. При нас се извършва от доверени специалисти в областта на имплантологията. Самото лечение протича в няколко етапа:

 1. Планиране.
 2. Поставяне на импланта.
 3. Изчакване няколко месеца, за да се интегрира имплантът в костта.
 4. Разкриване на импланта.
 5. Изчакване три седмици, за да се оформи гингивата.
 6. Взимане на отпечатъци.
 7. Поставяне на коронката.
Лечение на деца

Лечение на деца

Макар и да не сме тясно специализирани в работата с деца, когато имаме малки пациенти обстановката в кабинета се променя - разговорите с децата и възможността да се запознаят за първи път със зъболекарската професия е интересно изживяване и за нас. Още повече при работа с деца даваме много от себе си, защото така младият организъм може да се развие по-пълноценно - правилно възстановените зъби осигуряват правилен растеж и развитие на дъвкателната област, има възможност да работим активно по храненто, миенето на зъбите и вредните навици и удовлетворението е голямо. Несъмнено, дете, което сме спечелили и мотивирали да се грижи повече за зъбите си е една прекрасна победа и за нас!

Избелване на зъби

Кой не иска по-бели зъби! Избелването на зъбите може да Ви помогне да постигнете по-красива усвимка и високо самочувствие. Ние извършваме всички видове професионално избелване - кабинетно, домашно и вътрешно. Кабинетното и домашното са подходящи за пациенти със сравнително здрави, но потъмнели зъби. Вътрешното избелване се прави при преоцветени умъртвени зъби. Целта е процедурата да бъде максимално сигурна, ефективна и безболезнена. Изпозлзваме избелващи агенти на двете най-добри в света марки. Важно е да знаете, че преди избелването е задължително да се направи предварителен преглед и да се почистят зъбите от натрупаните зъбен камък и плака. Когато има кариеси, пломби или облечени в корнки зъби избелването може да не е ефективно или дори опасно.